Advarsel: se opp for sære interesser!

Kan du se for deg denne karen med hettegenser og graffitimaling? Følg med, Espen Sæterbakken har flere sider enn du klarer å forestille deg. Her i CopyCat er han tilbake der det hele startet.

Førstemann på jobb

Før vi beveger oss inn på tagging av murvegger, sære musikkvaner og en “mancave” av det uvanlige slaget, stemmer det at du alltid er førstemann på jobb her ved CopyCats avdeling i Oslo sentrum?

Ja, jeg er vanligvis her i 7-tida, en time før vi åpner dørene. Da blir det tid til å besvare forespørsler og utføre andre administrative oppgaver før den første kunden kommer inn døra, forteller Brandbu-gutten som har med seg en solid porsjon grafiske fag fra Høgskolen/NTNU på Gjøvik. Nå leder han avdelingen i sentrum, nøyaktig samme sted som han stilte nervøs og nybarbert til sin første faste jobb i 2004. Etter det er det ikke bare skjegget som har grodd, Espen har vært høyt og lavt i produksjonen både i sentrum og ved «fabrikken» vår på Lysaker, der både som avdelingsleder gjennom ti år og som fast medlem av kundeserviceteamet siden det ble startet i 2017. Med andre ord, han kjenner de fleste grafiske prosesser i CopyCat, der vi produserer alt fra visittkort til interiør. Det kommer vel godt med i en avdeling med mange henvendelser og til tider stor kundetrafikk?

Det er det ingen tvil om, jeg besvarer de fleste henvendelsene og priser de fleste jobbene umiddelbart, uavhengig av om oppdraget skal utføres her, på Lysaker eller hos Profil-avdelingen på Billingstad. Vi ser klart at kort responstid betyr flere oppdrag, utdyper Espen.

Graffitikunstner?

Så var det dette med graffiti da, en av være mest utskjelte kunstformer. Er avdelingslederen i sentrum rett og slett en mann som sniker seg rundt med hettegenser og spraybokser i tvilsomme ærender natterstid, nærmest som CopyCats egen Dr Jekyll & Mr Hyde?

Det glises hos både Espen og hans kollega Mathias i sentrum. Familiefaren med bolig på Nordstrand forsikrer at spraymalingen kun brukes når grunneier har gitt tillatelse. Da stiller Espen gjerne sammen med andre graffitikunstnere for å dekorere en rivningsklar murvegg. – Det er et kreativt teamwork, der resultatene selvsagt deles og kommenteres på instagram og andre sosiale medier. En fantastisk fin arena for å slippe kreativiteten løs!

Høyt og lavt i sentrum. Espen Sæterbakken er tilbake der han startet, hos CopyCat i Rådhusgata i Oslo. Skjegget er lengre og erfaringene flere enn da han startet i 2004.

Mancave-overraskelsen

Høstens største nedtur kom da Vazelinas avskjedskonserter ble avlyst som følge av koronakrisen. Espen hadde jobbet hardt for å sikre seg en plass i Spektrum, men da blir det kanskje mer tid til å slappe av med hiphop-musikk i “mancaven” på Nordstrand? Der har vi forøvrig latt oss fortelle at det finnes en hel vegg full med små wrestling-figurer. Det kan vel umulig stemme?

Wrestling har fascinert meg helt siden guttedagene. Det ble nok oppfattet som litt sært på en liten plass som Brandbu, og foreldrene mine var antagelig en smule bekymret for guttungen. De så heller for seg at jeg skulle satse videre på gammeldans, men det var wrestling-figurene og ikke danseskoene som ble med ut av gutterommet for 20 år siden, smiler en av CopyCats mest erfarne medarbeidere.

Straks er det helg, da blir det tid til familieliv sammen med ettåringen og lærer-samboeren på Nordstrand? – Selvsagt, det blir et “helt normalt familieliv” med en 7-8 Premier League-kamper på TV sammen med samboeren og noen gode venner. Det er tross alt seriestart i England!

Espen har blant annet vært avdelingsleder på Lysaker, og leder nå sentrumsavdelingen. Sammen med Mathias løses de fleste grafiske oppgaver.
Inten hjem uten en “mancave”, mener Espen Sæterbakken. Her på hjemmebane sammen med sønnen på ett år.