CopyCat produserte vinnerbildene fra World Photographic Cup

World Photographic Cup er kanskje det nærmeste vi kommer “Olympiske leker” for fotografer. Norge har deltatt med lag hvert år siden starten i 2013, og i år ble hele arrangementet og premieutdelingen lagt til Norge. Så hva var mer naturlig enn å produsere vinnerbildene på det mest eksklusive av materialer for fotokunst, nemlig ChromaLuxe! CopyCat tok i mot utfordringen, og vinnerbildene er nå utstilt i galleriet i Fotografiens hus i Oslo. Der har du en sjelden anledning til å oppleve de utrolig kreative og spennende fotografiene fra noen av verdens ledende fotografer.

Eksklusiv utstilling
Utstillingen ble åpnet 9. april og bildene vil være utstilt frem til 5. mai. Truls Løtvedt er leder av Norges Fotografforbund og også valgt til president i FEP (Federation of European Photographers frem til 2020. Han er storfornøyd med at de fikk anledning til å stille ut vinnerbildene i Fotografiens hus i Oslo, og like fornøyd med samarbeidet med CopyCat.

– Disse bildene fortjener å stilles ut i et galleri med skikkelig lyssetting og atmosfære, slik som her i Fotografiens hus. Og de fortjener å bli reprodusert på den best tenkelige måten, med ChromaLuxe. Det gir en bestandighet, glans og kvalitet som er helt fantastisk, uttalte Truls Løtvedt under åpningen av utstillingen 9. april. Truls Løtvedt legger heller ikke skjul på at samarbeidet med CopyCat har fungert utmerket.

– Dino har vært helt ”outstanding” under produksjonen, og sluttresultatene taler for seg. Vi er storfornøyd med CopyCats innsats, uttalte FEP-presidenten.

Fullt hus og god stemning under åpningen 9. april. De tre bildene til venstre er vinnerbilder i klassen Wedding.

Klar for flere store utfordringer
Denne produksjonen er kanskje den mest prestisjefylte som noen gang er utført fra CopyCat, og vi kan bare takke for den tilliten som er vist oss i denne sammenhengen. Når vi får lov til å produsere fotografiene fra noen av verdens ledende fotografer i denne prestisjetunge konkurransen, kjenner vi at satsningen på Fine Art printing har gitt oss ny inspirasjon og løftet oss til et nytt nivå. Denne typen kvalitetsproduksjon krever nitid arbeid, nøyaktig kalibrering og kvalitetsstyring i alle ledd for å komme i mål, men så blir også resultatene deretter og vi gleder oss til flere oppgaver for fotografer og kunstnere.

Truls Løtvedt (t.h.) er leder av Norges Fotografforbund og President i FEP. Han er storfornøyd med samarbeidet med CopyCat og Dino Beslic, ansvarlig for Fine Art.

Fakta om konkurransen og utstillingen
World Photographic Cup ble grunnlagt i 2013 som et samarbeid mellom Federation of European Photographers (FEP) og Professional Photographers of America (PPA). I olympisk ånd konkurrerer nasjonale lag fra hele verden mot hverandre, hvor hvert lag består av utvalgte fotografer fra samme land. Ansvaret for å sette sammen lagene ligger hos hvert lands største fotograforganisasjon. Norge har deltatt med lag hvert år siden starten, valgt ut av Norges Fotografforbund. Denne gangen deltok 32 land i konkurransen.

Premieutdelingen arrangeres på forskjellige steder rundt i verden hvert år, sist i Sydney, Australia. Denne gangen fant den sted i Drammen 8. april, i forbindelse med Norges Fotografforbund sitt arrangement Fotografi 2019. Bildene ble flyttet til Fotografiens hus umiddelbart etter utdelingen.

Vinnerbildene i klassen “Commercial”. Bildene er produsert med den unike teknikken ChromaLuxe, der bildet først printes på et sublimeringsmateriale som varmesmeltes inn det endelige materialet, som her er aluminiumsplater.
I Fotografiens hus i Oslo kommer de 18 vinnerbildene til sin rett, med profesjonell belysning og på høykvalitets materiale. Du kan oppleve utstillingen frem til 5. mai 2019.

Utstillingen består av vinnerbildene i konkurransens seks kategorier: “Commercial”, “Illustration/Digital Art”, “Portrait”, “Wedding”, “Nature (Landscape/Wildlife)” og “Reportage/Photojournalism”. Utstillingen består av 18 fotografier i stort format fra noen av de fremste fotografene i verden. Frem til 5. mai er de utstilt i Fotografiens hus i Rådhusgata 20 sentralt i Oslo. Galleriet der er åpent 10-16 alle hverdager og 12-16 i helgene, gratis inngang.

Les mere om arrangementet hos Fotografiens Hus.