Gir kreftpasienter et Pusterom

I 15 år har Aktiv mot kreft etablert tilpassede treningssenter – Pusterom – for  kreftpasienter på sykehus. Her er det ingen speil på veggene, bare topp treningsutstyr, friske farger og fin belysning. CopyCat har æren av å stå for dekoren – og gjett om vi er stolte!

Det nyeste tilskuddet til Pusterom-familien ble åpnet på Kysthospitalet i Stavern 19. mai i år, som det 17. i rekka. Og det stopper ikke der – ytterligere tre Pusterom åpner i løpet av 2022. 

Trening gjør underverker – også for kreftsyke 

Det var i 2007 at Helle Aanesen fikk ideen om en veldedig stiftelse som skulle jobbe for å bedre livskvaliteten til kreftpasienter gjennom trening. Men hun trengte en profilert person med på laget! Derfor tok hun kontakt med løpedronninga Grete Waitz, som på det tidspunktet dessuten selv var kreftsyk. Grete var positiv – og Aktiv mot kreft så dagens lys. 

Trening og fysisk aktivitet gjør underverker for kroppen – også for mennesker med kreft, forteller daglig leder Helle. 

– Ikke bare bidrar tilpasset trening til at pasientene tåler selve behandlingen bedre, det reduserer dessuten risiko for tilbakefall, følgesykdommer og senskader. 

Et skikkelig kinderegg, med andre ord – og det er før vi i det hele tatt har begynt å snakke om hva trening har å si for den mentale helsa! 

Helle og Grete ville at trening skulle bli en integrert del av kreftbehandlingen. Snart hadde de etablert det aller første Pusterommet – et tilpasset treningssenter hvor kreftpasienter kunne trene i trygge rammer, sammen med mennesker i samme situasjon. 

 

Foto: Nils Petter Dahle. Bildet er fra Radiumhospitalet

Fresht med folie og energiske bilder

Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når Aktiv mot kreft etablerer nye trenings- og aktivitetssenter. Alle Pusterommene pusses opp etter samme profilmanual, med folierte vegger og bilder trykket på aluminiumsplater som tydelige designelementer – levert og montert av CopyCat. 

– Pusterommene skal være freshe, lekne og lekre – et fristed i hverdagen, rett og slett. Her skal ikke pasientene bli konfrontert med at de er syke, derfor har vi ingen speil på veggene, sier Helle. 

– CopyCat er ikke bare utrolig greie å samarbeide med, de er også ekstremt gode på foliering, bildeproduksjon og montasje. Det er en egen kunst å foliere stole flater, og vi kan alltid stole på at hele jobben blir usedvanlig godt utført når CopyCat gjør det, avslutter daglig leder i Aktiv mot kreft, Helle Aanesen. 


Ble du nysgjerrig på hvordan du kan skape et unikt uttrykk med vegg- eller vindusfolie? Ta kontakt, så tar vi en uforpliktende prat!

Foto: Nils Petter Dahle. Bildet er fra Radiumhospitalet