Har opprettet produksjonslinje for beskyttelsesvisirer

Behovet for effektivt smittevernutstyr er stort under den pågående koronakrisen, derfor har CopyCat og Nautilus Subsea gått sammen om å etablere en høyvolums produksjonslinje for beskyttelsesvisirer.

Inntil 5000 visirer i døgnet

Ved CopyCats nye produksjonssenter på Billingstad jobber den grafiske skjæreroboten nå med å tilpasse ansiktsvisirer fra gjennomsiktig folie, og i den nyetablerte produksjonslinjen arbeider medarbeidere nå med å montere, pakke og forsegle beskyttelsesvisirer for bruk under krisen. Med en kapasitet på inntil 5000 visirer i døgnet, kan CopyCat håndtere både store og små ordrer fra sykehus, apotek, omsorgsboliger, forsvar, næringsliv og andre steder hvor smitterisikoen må begrenses.

Tok myndighetenes oppfordring på strak arm

Da regjeringen oppfordret industrien til å tenke kreativt og omstille seg til produksjon av samfunnskritisk utstyr under koronakrisen, tok Per Lillejordet i Nautilus Subsea øyeblikkelig kontakt med sin nevø Ole Lillejordet i CopyCat. Sammen så de på mulighetene for å utvikle og produsere et effektiv beskyttelsesvisir for bruk av blant annet helsepersonell.

Fra Nautilus Subsea er vi vant til å utvikle nye produkter til undervannsbransjen med høye kvalitetskrav, og det var naturlig for oss å tenke produktutvikling umiddelbart som en respons på myndighetenes oppfordring. Hos CopyCat er de vant til å utnytte maskinressurser og medarbeidere for å levere på kort tid, og vi erfarte raskt at de hadde lokaler, produksjonsutstyr, råvarer og en innstilling som var egnet for formålet. På kun én uke har vi testet og utviklet produktet, levert prototyper og satt opp en linje med en kapasitet som kan skaleres opp til 35.000 i uka hvis det blir nødvendig, forteller Per Lillejordet.

Koronakrise gir nye muligheter. Ole Lillejordet (til venstre) og resten av CopyCat-teamet i full gang med produksjon og pakking av beskyttelsesvisirer.

God beskyttelse mot dråpesmitte

Produksjonslinjen ble satt i drift 30. mars, etter at prototyper er levert til både helseinstitusjoner (Bærum sykehus og Rikshospitalet) og andre aktuelle kundegrupper. Selve produktet består av et gjennomsiktig beskyttelsesvisir som dekker øyne, nese og munn, med et skumgummibånd i toppen som enkelt festes rundt hodet med borrelås. Fordi det aktuelle koronaviruset, SARS-CoV-2, smitter gjennom dråpesmitte, vil bruk av visir mot ansiktet være en effektiv beskyttelsesmetode. Ikke bare som direkte beskyttelse mot dråpesmitte fra andre mennesker i nærheten, men også for å hindre brukeren i å overføre smitte fra egne hender til ansiktet. Visiret er ikke beregnet på å bli desinfisert, og CopyCat betegner det derfor som et «endagsprodukt»; et produkt som kan benyttes kontinuerlig gjennom en arbeidsdag før det kastes og destrueres.

Beskyttelsesisirene pakkes i brett à 7 eksemplar i forseglet emballasje, merket med pakkedato og tidspunkt.

Produseres i Norge og pakkes i forseglet emballasje

Geir Thorbjørnsen, daglig leder i CopyCat, understreker at produksjonen i sin helhet foregår i Norge, og at de trykte elementene er merket “Trykt i Norge” med lisensnummer NO-531. CopyCat benytter denne merkingen som medlem i Grafisk bransjeforening – Norsk industri, og er stolt av å holde hjulene i gang lokalt i Norge. Det er forøvrig kun ansatte uten sykdomssymptom som har tilgang til produksjonslokalet på Billingstad i disse dager, og produksjonen loggføres nøye og produktene pakkes i forseglet emballasje som merkes med dato og tidspunkt for forsegling.

Vi tror produktet er anvendelig innenfor mange områder, fra de mest samfunnskritiske som helseinstitusjoner, forsvar og farmasi, til næringsliv og handel. Visirene gir effektivt smittevern samtidig som de er rimelige å produsere i et stort antall. For oss i CopyCat ga denne omstillingen mye positiv energi inn i virksomheten i en krevende tid, og det kjennes godt å kunne bidra med produksjon av et samfunnsnyttig produkt fremfor å bare vente på at krisen skal gå over. Medarbeiderne våre viser igjen en imponerende evne til nytenkning og omstilling, og vi har nå både råvarelager og en produksjonslinje som gjør oss i stand til å håndtere bestillinger i alle størrelser. Selvsagt er det mulig å få levert testprodukter, og vi ønsker dialog med alle institusjoner og næringer som ser et behov for produktet. Som grafisk produksjonsbedrift kan vi også levere produktet med påtrykt logo for de som ønsker det, understreker Geir Thorbjørnsen.

Endagsvisir for bruk der smittevernbehovet er stort. Festes enkelt rundt hodet med borrelås. Produktet produseres nå hos CopyCat på Billingstad, merket “Trykt i Norge”, og kan bestilles fra CopyCat eller fra Nautilus Subsea.
Ny satsning i krisetider. Ole Lillejordet, Ole Petter Hindrum og Patrik Knutsson hos CopyCat er klare med de første leveransene av sitt egenproduserte beskyttelsesvisir.

Kontakt oss for bestilling:

CopyCat Profil
Tlf. 21 42 30 90
profil@copycat.no