Imponerende utstilling om Helsfyr

Videregående elever ved Fyrstikkalleen skole (F21) på Helsfyr har sammen med KOM INN AS laget en flott utstilling om historie, nåtid og fremtid på Helsfyr i Oslo. CopyCat har vært kreativ leverandør av både designtjenester og print til utstillingen, som ble åpnet på selveste frigjøringsdagen.

Profesjonelt nivå fra elevene
Utstillingen er en del av prosjektet ”Helsfyr før, nå og i fremtiden”, som arrangeres av Fyrstikkalleen skole og KOM INN AS, med støtte fra eiendomsutviklere og lokale leverandører. Elevene har fått lov til å dokumentere, tolke og vise det historiske industriområdet, samt vise hvordan de ser for seg området i fremtiden. Kari Engh Johansen i KOM INN AS har vært engasjert prosjektleder, og under åpningen la hun ikke skjul på at hun er imponert over elevenes resultater. – Prosjektet favner både historie, nåtid og fremtid, midt i en spennende transformasjon av området. Elevene har gjort et fremragende arbeid, og både fotografier og utforming holder et profesjonelt nivå, uttalte prosjektlederen.

Treffer folk der de passerer
CopyCat har vært samarbeidspartner for grafisk utforming, print, materialvalg og montasje. Prosjektledelsen kom til oss med fotografier, grafiske illustrasjoner og gamle dokumenter, og ønsket en leverandør som ikke bare kunne produsere materiell til en utstilling, men som også kunne hjelpe til med å knytte utstillingen visuelt sammen. Og siden vi i CopyCat også er en sentral aktør på Helsfyr, ønsket vi å ta en aktiv del i byutviklingen som foregår i dette spennende området. Utstillingen i containeren viser elevenes egne fotografier av det mangfoldet av aktiviteter som foregår i Helsfyr-området i dag, med bilder printet i høy fotokvalitet på egnede materialer. Samtidig er nedløpene og plattformområdene på t-banestasjonen dekorert med arbeider som viser fortid, nåtid og fremtid for denne delen av byen, blant annet fra industrien som ble etablert langs Alna-elva. Med andre ord, dette er en utstilling som treffer folk der de passerer daglig.

Et område i utvikling
Den industrielle historien begynte allerede i 1850-årene, for med sin nærhet til sentrum, Alna-elva og landets første jernbane, var Helsfyr-området allerede da en attraktiv del av byen. Den kjente fyrstikkfabrikken i området har gitt navn til det som i dag heter Fyrstikktorget, hvor utstillingscontaineren er sentralt plassert. Nå er utviklingsplanene for Helsfyr større enn noen gang, blant annet med 500 nye boliger og en rekke næringsbygg under planlegging. Fra CopyCat takker vi for tilliten som er vist oss gjennom dette prosjektet, og vi anbefaler deg å besøke utstillingen mens den vises frem mot ferien. Uansett hvor du befinner deg i Oslo, er den kun en liten t-banetur unna.

Kontakt oss for tilsvarende prosjekter, ustillinger, trykksaker etc.:

CopyCat Helsfyr
Strømsveien 102
0663 Oslo

Tlf. 22 80 47 80
helsfyr@copycat.no