På topptur med «postsjefen»

Topptur er den nye trenden, leser vi i livsstilsmagasinene. Vi ble med Aksel Økseter på topptur i Posthuset, der han startet på toppen og har arbeidet seg nedover.

 Fra topp til bunn

Fra topp til bunn kan høres ut som en trøblete karrierevei, men Aksel Økseter har aldri trivdes bedre på jobb enn han gjør nå, i andre etasje i det som en gang var landets høyeste bygning. Her finner du CopyCat plassert der medarbeiderne i selskaper som Posten, Sopra Steria og Flytoget må passere når de skal ut og inn av personalinngangen.

– Beliggenheten her er nærmest fullkommen, og det er kunder innom for å levere, diskutere og hente oppdrag hele tiden, spesielt rundt lunsjtider. Vi har mange faste kunder her som etter hvert betrakter oss som et slags hustrykkeri, forteller den grafiske ingeniøren som etter 16 års fartstid må kunne beskrives som en av våre aller mest trofaste medarbeidere. På de årene har han vært innom avdelingene på Lysaker, Skøyen og deretter tre forskjellige etasjer i Posthuset, i synkende rekkefølge.

På taket av det som en gang var landets høyeste bygning – “Postgirobygget”. For Aksel har karrieren bare gått nedover, i etasjene vel og merke.

Hobbysnekkeren fra Hedmarken

Kollega og «ambulerende avdelingssjef» Eirik Wangen kommer innom for å avlaste mens vi drar på topptur. Når vi spør ham hva som er Aksels beste egenskaper, kommer det kontant; lojalitet, kunnskap, eierskap! Mens Eirik gjerne forsøker å leve opp til ryktet som CopyCats mest rappkjeftede medarbeider, foretrekker Aksel å gå stillere i dørene. Kanskje er det oppveksten i Elverum, blant sindige hedmarkinger, som spiller inn, og kanskje er det den samme bakgrunnen fra skogbygdene som har skapt interessen for treverk og hobbysnekring? For her har vi en mann som er mer enn gjennomsnittet glad i verktøy og treverk. For tiden er det boligen hjemme på Fetsund som får standardheving på ulike områder, der spikerpistol er siste investering på verktøyfronten. Vi rekker ikke å spørre hva hans kommende kone heller kunne ønsket seg til valentinsdagen, for samtalen dreier rett over på foto når vi skifter fra vidvinkel til telezoom. Foto er nemlig en annen av mange hobbyer, og et område der datteren på fem år gjerne er det opplagte fotomotiv. Vi er i ferd med å forstå at vi har truffet en mann helt fri for fritidsproblemer.

Medarbeiderne i en rekke selskaper passerer i korridoren utenfor CopyCat Posthuset i løpet av en dag. Mange av dem kommer innom Aksel med oppdrag.

Produksjon og logistikk

Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for en som de fleste dagene betjener en hel CopyCat-avdeling alene?

– Travel, og sjelden forutsigbar, det går i alt fra grafisk design til produksjon av visittkort, hefter, informasjonsskilt og andre trykksaker, og så er det nesten like mye administrasjon og logistikk som det er produksjon. Her i avdelingen har vi produksjonsutstyr for en del standardtrykksaker, mens jeg sender mer kompliserte og større oppdrag til «fabrikken» på Lysaker eller til CopyCat Profil på Billingstad. Kjedelig er det aldri, og jeg gleder meg til å dra på jobb hver dag. Det er varierte oppgaver og vi har en helt unik bedriftskultur, og på toppen av det hele kommer kollega Wangen stadig innom og liver opp med sin særegne humor, da er det vanskelig å ønske seg mer, svarer Aksel.

Så omskolering til snekker på heltid er ikke noe alternativ? – Tilbudene har uteblitt, men man vet jo aldri. Kanskje etter 16 nye år, og det er jo heller ikke så mange etasjer igjen her, når man ser nedover, svarer «postsjefen» i CopyCat.

Aksel Økseter går for 16 nye år i CopyCat. Wangens stadige tilstedeværelse i bakgrunnen er en av grunnene til at han stortrives på jobb.
Utsikten fra toppen av Posthuset en februardag.