Pasningsspilleren på Lysaker

Fotball er den store lidenskapen, i tillegg til familie og jobb, for Nino som har fått stadig større ansvarsoppgaver i CopyCat. Naturlig nok har han to favorittlag; Norge og Bosnia.

Stadig mer produksjonsansvar

På Lysaker har ingen bedre oversikt over produksjonsmaskiner, kapasitet og oppdrag i produksjon enn Nihad Sabeta, eller Nino som alle kaller ham. Slikt sett er det han som serverer gode pasninger til medspillerne på Lysaker. Siden den spede starten som vikar i Posthuset-avdelingen for ni år siden, har 35-åringen fått stadig mer produksjonsansvar. Det trives både han og kollegene med, og aldri er det blitt produsert flere jobber på Lysaker enn nå. Hit kommer jobber direkte fra kunder og fra andre avdelinger, tidspresset er høyt og hastejobber er regelen mer enn unntaket.

Nino sørger for at både lagkamerater og han selv har fullt opp med produksjonsoppgaver gjennom arbeidsdagen.

Klar for kamp

Nino er oppvokst i Bosnia og bodde også i Belgia og Tyskland før han etablerte seg i Norge i 2010. Han forteller at gode tyskkunnskaper kom godt med.
– Tysk og norsk språk har mange likheter, og den norske kulturen er heller ikke så ulik de andre landene jeg har bodd i. Høsten og vinteren derimot, den er lengre og kaldere her, smiler han når vi møter ham med på en iskald oktoberdag. Høsten er likevel ikke kaldere enn at Nino stiller på Ullevål stadion en sen høstkveld for å se det norske herrelandslaget i fotball møte Spania til EM-kvalifisering, i en kamp han like gjerne kunne sett i en varm stue hjemme foran TV-en sammen med kona og de to barna.
– Fotball er best på stadion! Jeg spiller litt selv og det er alltid moro å gå på kamp sammen med fotballkompiser, forhåpentligvis med gode resultater. På Ullevål stadion mot Spania blir det topp stemning, selv om det i øyeblikket kan se vanskelig ut for både Bosnia og Norge å komme til neste års EM-sluttspill, innser han.

Trives med CopyCat-kulturen

Nino legger ikke skjul på at han er blitt glad i CopyCat-kulturen, der eierne arbeider i bedriften, det er kort avstand mellom medarbeiderne og mange sosiale arrangementer i tillegg til arbeidsdagen.
– Her arbeider alle med stor tillit og det er alltid trivelig å være på jobb, så jeg gleder meg til arbeidsdagen hver eneste dag, oppsummerer Nino, som på en vanlig arbeidsdag er det viktige bindeleddet mellom kundeservice og produksjonsmedarbeiderne. I praksis har han ansvaret for at produksjonsstaben på 7-8 medarbeidere har både hender og maskiner fulle gjennom hele dagen, inkludert ham selv. Kanskje er utdannelsen som maskintekniker medvirkende til at han selv trives best med å håndtere de største og kraftigste arbeidshestene; to identiske digitaltrykkmaskiner som trykker brosjyrer og hefter for fullt i 16 timer hver dag. – Disse to maskinene går for fullt uten at operatøren må være tilstede ved maskinen hele tiden, derfor er de perfekt for mine arbeidsoppgaver, sier Nino fornøyd.

Ferieplaner? – Vi får se, hvis både Norge og Bosnia skulle kvalifisere seg til neste års fotball-EM, så hadde det vært utrolig artig å reise til noen av kampene. Men, det er noen tusen CopyCat-oppdrag som skal håndteres før det, smiler Nino før han serverer nye pasninger til resten av laget.

Arbeidshester. Nino sørger for at de to største arbeidshestene, Ricoh digitaltrykkmaskiner, er fullt belagt.