Tar du utfordringen fra Jack Waitz?

– I år er det din tur! Oslo Maraton er så mye mer enn et langdistanseløp. Det er en folkefest i byen, der du selv velger distanse og ambisjonsnivå, så det er bare å melde seg på!

Oppfordringen kommer fra Jack Waitz, tidligere trener og ektemann for løperdronningen Grete Waitz (1953-2011), og aktivt medlem av arrangørklubben SK Vidar siden han var i stand til å knyte joggeskoene selv.

– Det er samarbeidspartnere som CopyCat de store arrangørene trenger, selskaper hvor ledelsen deltar aktivt, hvor man skaper effekter både internt og eksternt, og bygger et samarbeid som gir fordeler både for sponsor og arrangør, sier Jack Waitz, her sammen med CopyCats Ole Petter Hindrum.

CopyCat på startstreken

Fos oss i CopyCat er Oslo Maraton blitt et årvisst høydepunkt den tredje helgen i september, der vi deltar både som grafisk samarbeidspartner, på startstreken og i folkefesten. Ole Petter Hindrum, medeier og økonomiansvarlig i CopyCat, har selv noen maratonløp på samvittigheten, både her i Oslo og i New York sammen med Jack Waitz. I fjor deltok mange av CopyCat-medarbeiderne på startstreken i Oslo, samtidig som mange av mange av oss sørget for musikk og liv rundt CopyCat-portalen som løperne passerer gjennom. CopyCats samarbeidsavtale med Oslo Maraton innebærer at vi bidrar med alt av grafiske tjenester, inkludert sponsorreklame, informasjonsplakater og reklame/sperreskilt langs løypa. Jack er ikke i tvil om at CopyCats innsats betaler seg på flere måter.

– Det er slike samarbeidspartnere et stort idrettsarrangement behøver. Selskaper hvor ledelsen deltar aktivt, hvor man skaper effekter både internt og eksternt, og bygger et samarbeid som gir fordeler både for sponsor og arrangør. Når vi i tillegg utvikler gode personlige relasjoner, kan det knapt bli bedre, sier Jack Waitz, som selv kan skilte med 2.36.04 som personlig rekord på helmaraton.

De siste årene har han byttet ut løpeskoene med NRK-mikrofon under hovedstadens maratondag, noe som med 6 timers direktesending neppe står tilbake for en helmaraton. Slik blir det også i år, når Oslo fylles av løpeglade mennesker i alle kategorier 21. september.

På indre bane på Bislett. Jack Waitz og Ole Petter Hindrum oppfordrer CopyCats kunder til å delta i Oslo Maraton.

35 år siden starten

Oslo Maraton ble startet i 1981, i en tid da nordmenn virkelig var blitt oppmerksomme på hva en storbymaraton var, ikke minst fordi Grete Waitz hadde vunnet New York Maraton de tre foregående årene. Jack var en av initiativtagerne, og har gjennom årene kjent både bølgedaler og deltagerrekorder på kroppen. Etter storhetstiden på 1990-tallet med 14.000 maratondeltagere i 1994, deretter en bølgedal med lav oppslutning og flere år uten arrangement, til dagens folkefest med rundt 20.000 deltagere fordelt på 7 distanser.

– Suksessen de senere årene skyldes i stor grad at arrangementet favner mye bredere enn før, for løping er jo en lavterskelidrett der man kun trenger et par gode sko for å delta. Nå er det blant annet eget barneløp, ulike klasser for funksjonshemmede og både helmaraton (42 km), halvmaraton og minneløpet ”10 for Grete”. Kvinneandelen er mye høyere enn før, og påmeldingen til årets arrangement er godt i rute, forteller 71-åringen som fremdeles er aktiv i SK Vidar og blant annet styremedlem i stiftelsen ”Aktiv mot kreft”.

SK Vidar feirer for øvrig sitt 100 årsjubileum i år, og med 64 års medlemskap er Jack trolig den med lengst fartstid i den tradisjonsrike klubben. – Vi trenger nok litt bistand med grafiske tjenester fra CopyCat til jubileet også, smiler Jack, og det har selvsagt ikke Ole Petter noe i mot.

Vi gir alle deltakere og øvrige sponsorer 20% rabatt

Bilder langs løypen fra tidligere år

Også i år er CopyCat med å sette preg på hovedstadens største gateløp. Her fra Oslo Maraton i 2016.
Stille før stormen. Her er gjerdebannerne akkurat ferdig montert på langs Aker brygge i 2018.
Broen ved Egertorget, hvor CopyCat-logoen er på plass.
CopyCat er godt synlig langs mesteparten av ruten med gjerdebannere, som her ved Egertorget på Karl Johan.
Her fra Oslo Maraton i 2014.