CopyCat eNews

60 meter kunstutstilling 

Juni er måneden for Pride. Vi ha tatt en prat med kommunikasjons- og arrangementsansvarlig i Pride Art, Morten Ingebrethsen, om det som skjer disse dagene i juni.

Pride Art har røtter helt tilbake til 1985. Organisasjonen har i dag et nettverk på hele 900 skeive kunstnere. En del av disse stiller ut kunsten sin i hele landet, på skoler, institusjoner, kulturhus og kirker fordelt på rundt 40 utstillinger i løpet av året.

For mange er Pride ensbetydende med regnbueflagg og parade. -Men det er så veldig mye mer ! Og det håper Morten og de andre kollegaene i Pride Art at du også skal få oppleve gjennom kunsten som de stiller ut. Det åpner opp for en viktig dialog mellom majoriteten og minoritetene. Det igjen vil skape aksept, toleranse og ja, bedre folkehelse!

Kortreiste trykksaker

Morten forteller at de i vinter inngikk et samarbeid med CopyCat om trykk av bilder til utstillinger. Pride Art ønsket å trykke kunstverkene i Norge, etter å ha brukt aktører i utlandet tidligere. De opplever at CopyCat er konkurransedyktige med trykkerier i Europa. Det er både lettere og raskere å trykke bildene her i Norge hos CopyCat sier Morten.

Onsdag 26. juni åpner Pride Park i Sofienbergparken. Pride Art har gitt oss i CopyCat oppdraget med å trykke 57 bilder som skal stilles ut på gjerdene i parken. Det er 60 meter med gjerder som skal dekkes!

Vi har frest ut hull i alle bildene slik at de er enkle å montere med strips. Dette står i stil med de røffe gjerdene kunstverkene monteres opp på.

En av Pride Arts kuratorer, Stian Tjernsmo, vurderer hvor Eowyn Ruud-Olsens verk passer best i rekkefølgen i Pride Park.

Kunstverkene snakker med publikum, men må også kommunisere med hverandre. (Foto: Torkil Ranvik)

Må tåle røffe miljøer

Kvalitet og holdbarhet er viktig når bildene skal henge utendørs og i andre røffe miljøer. Bildene trykkes på 3 mm oppskummet lettplate, som tåler en støyt, men som samtidig er veldig enkle å frakte. Disse bildene skal faktisk på turné rundt omkring i Norge, så at trykkmaterialet er lett i vekt var et viktig kriterium. Det er altså ikke bare de som befinner seg i Oslo-området som får sjansen til å få med seg denne utstillingen. Følg med, så kanskje de dukker opp i nærheten av deg?

Et av verkene man ikke skulle kunne tro ville fungere som reproduksjon på oppskummet PVC er Liktors “Hel”, en akvarell med et alvorlig tema.

Reproduksjonen gjort på CopyCat Billingstad ivaretar mye av de sarte tonene i motivet. (Foto: Torkil Ranvik)

Stian Tjernsmo er sjef for opprigg av utstillingen med reproduksjoner i Pride Park, Han holder opp et verk av Morten N. Daae. (Foto: Torkil Ranvik)

Vi ønsker Pride Art lykke til med dette og fremtidige arrangementer, og vi er stolte av samarbeidet!

Trykksaker får du hos https://copycat.no/kontakt/kundeservice/tilbud/

Del