CopyCat eNews

Compilo: Visualiserer nye erobringer på interaktivt norgeskart

Compilo har som mål om å få alle landets kommuner til å ta i bruk innbygger-applikasjonen Civis. Framgangen visualiserer de på et tre meter stort norgeskart i magnet – utviklet og produsert av CopyCat.

Compilo er en av landets største leverandører av kvalitetsstyringssystemer med over 300 organisasjoner på kundelista. Nå har bedriften utviklet applikasjonen Civis, som samler alle landets 356 kommuner på en og samme plattform.

Målet er at samtlige kommuner i Norge skal ta i bruk appen for å kommunisere med innbyggerne sine. 

– Salgssjefen vår har tatt på seg rollen som Harald Hårfagre og jobber for å samle Kommune-Norge til ett rike i Civis, humrer Michael Tonheim, Business Development Manager i Compilo og prosjektleder for Civis.

Salgssjefen vår har tatt på seg rollen som Harald Hårfagre og jobber for å samle Kommune-Norge til ett rike i Civis.

Michael Tonheim, Business Development Manager, Compilo

HÅRFAGER: Salgssjef Kristian Aksnes skal samle Kommune-Norge til ett rike. Parykk er obligatorisk både i kundemøter og når nye kommuner skal klistres på norgeskartet.

Mange kommuner har allerede gått over til appen. For å feire nye erobringer og samtidig bli minnet om arbeidet som gjenstår, fikk gjengen i Compilo ideen om en interaktiv kartløsning til kontoret. Spørsmålet var bare hvordan de skulle sette den ut i live. 

Et stort puslespill

– Vi har samarbeidet mye med CopyCat opp gjennom årene, så det var naturlig for oss å kontakte dem, fastslår Tonheim, og fortsetter: 

– Heldigvis tente de på ideen umiddelbart. De foreslo å printe ut et norgeskart i to deler på en aluminiumsplate med magnetfolie, og deretter skjære ut kommunene som puslespillbiter slik at vi bare kan henge dem på etterhvert som de blir kunder hos oss. 

Samtlige 356 kommune-biter måtte tegnes og deretter skjæres ut med en figurkutter – noe som ikke var gjort i en håndvending. 

– Mange kommuner i dette landet har jo en utrolig lang kystlinje med masse fjorder og øyer. Så kartet ble nok en litt større jobb enn de hadde sett for seg i utgangspunktet, hehe. Men CopyCat leverte til de grader, sier Tonheim. 

NORGESKARTET SITT, DET: Stadig flere kommune-biter finner veien opp på det tre meter store kartet.

Han forteller at kartet dessuten har blitt et praktisk verktøy i hverdagen. 

– Salgssjefen er stadig borte å kikker på kartet når han snakker med en eller annen kommune. Det er veldig greit å kunne se akkurat hvor kommunen ligger og hva nabokommunene heter. For selv etter kommunesammenslåingen er det mange kommuner å holde styr på!

Mye mer enn bare print

Michael Tonheim forteller at samarbeidet med CopyCat har vært produktivt og uformelt hele veien. 

– Vi kjenner hverandre godt og det er mer som et partnerskap enn som et kunde/leverandør-forhold. Uansett hva vi trenger hjelp til, enten det er norgeskartet eller en pappfigur vi ønsker å få skjært ut, er det bare å stikke innom gjengen i CopyCat. 

CopyCat er rå på ideutvikling, designarbeid og kreative prosesser.

Michael Tonheim, Business Development Manager, Compilo

Men én ting overrasket ham i prosessen med norgeskartet.

– Det var først da jeg innså bredden i det CopyCat leverer. Før forbandt jeg dem primært med trykksaker, men CopyCat er rå på ideutvikling, designarbeid og kreative prosesser, avslutter prosjektleder i Civis, Michael Tonheim. 

Har du en ide som du trenger hjelp til å realisere? Vi hjelper deg, bare ta kontakt!

Del